• Grootste assortiment
  • Gratis afhalen
  • Snelle levertijd
  • Altijd scherpe prijzen
  • Topkwaliteit

Weidedrinkbak

Abonneren op RSS-feed

Weidedrinkbak

Schoon en onbeperkt drinkwater is een eerste vereiste voor het weiden van uw vee in uw weiland. Helaas is het niet altijd mogelijkheid om drinkwater onbeperkt te verstrekken vanwege de afstand tussen het weiland en uw stal of de afwezigheid van een sloot. Ons assortiment is zo opgezet dat voor iedere situatie voorzien kan worden in voldoende schoon drinkwater, tegen lage kosten en met weinig tot zeer weinig onderhoud. De weidedrinkbakken op deze pagina voldoen aan onze strenge eisen.

Soorten weidedrinkbakken

Het assortiment weidedrinkbakken valt uiteen twee soorten: De actieve en de passieve weidedrinkbak. De actieve weidedrinkbakken zijn kunststof weidedrinkbakken die eventueel voorzien zijn van vlotter maar waarbij u een waterleiding nodig heeft om de weidedrinkbak te vullen of dat u zelf de weidedrinkbak vult zodra deze leeg is. Wij hebben passieve weidedrinkbakken van Suevia, La Buvette en Paxton in ons assortiment en deze kunt u allemaal vinden op deze pagina.

De actieve weidedrinkbakken zijn systemen voorzien van pomp, zonnepanelen en werken geheel autonoom zonder dat hier dagelijks naar omgekeken moet worden. Poortman Solar is hier bekenste en beste fabrikant voor. U vindt alle producten van Poortman Solar overzichtelijk op onze nieuwe website: weidedrinkbak.com.

KEUZEHULP:

Heeft u een waterleiding in de buurt?
Indien u water kunt aanvoeren met behulp van een tyleenslang, dan kunt u gebruik maken van de standaard waterbakken voorzien van vlotter. De 1000 liter waterbak van Suevia is ons best verkochte model.

Heeft u geen waterleiding in de buurt maar wel een sloot?
Een weidedrinkbak voorzien van een degelijke pomp en zonnecellen, kan uw dieren van voldoende drinkwater voorzien. Hierbij is het soort vee en het aantal dieren dat uit de drinkbak moet drinken van belang.
Melkvee: type 110
Schapen: type 210
Paarden/kalveren: type 610 of type 2101, voor grotere aantallen dieren kiest u het type 710.

Al deze automatische weidedrinkbakken voor oppervlaktewater vindt u ook op onze nieuwe website: www.weidedrinkbak.com


Heeft u geen waterleiding en geen sloot in de buurt?
Het slaan van een bron is dan een uitstekende oplossing. Veelal kan een naburig loonbedrijf dit voor u doen tegen lage kosten. Controleer wel de kwaliteit van het bronwater voordat u dit aan uw dieren aanbiedt.
Melkvee: type 111 en 121
Paarden/kalveren/schapen: type 2101

Al deze automatische weidedrinkbakken voor bronwater vindt u ook op onze nieuwe website: www.weidedrinkbak.com

 

klik hier voor alle solarweidedrinkbakken